Banner

Fetva 6Pyetja:

Në përgjigjen lidhur me pyetjen e namazit të natës jashta muajit të Ramazanit thatë -All-llahu ju shpërbleftë- se nuk transmetohet nga Pejngamberi bekimet e All-llahut qofshin për të se e ka bërë një gjë të tillë.

Pra, a nënkupton fjala juaj se jashta Ramazanit ndalohet një gjë e tillë?


Përgjigja:

Për namazin me xhematë ndjekim hadithin e të Dërguarit të All-llahut.

Kurse për namazin e natës nuk transmetohet se Pejgamberi të ketë tubuar njerëzit për të falë namaz nate e për tu zgjuar natën për ta falur namazin e tehexhudit (namaz nate) me ta me xhemat.

Pra, çpikja e një gjëje të tillë është bidat (risi e ndaluar) me vet urdhërin e të Dërguarit -bekimet e All-llahut qofshin për të- ku thotë: "Ruheni risive (në fe) sepse çdo risi (në fe) është bidat dhe çdo bidat është humbje".Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...