Banner

Fetva 91Pyetja:

A lejohet që namazi të falet në aeroplan dhe si duhet të kryhet ai pasi që ne jemi të ulur dhe nuk e dijmë drejtimin e Kibles?


Përgjigja:

Drejtimi patjetër duhet të jetë kah Kibla ose në drejtim të këndit të Qabes, ndërsa një gjë e tillë është e lehtë.

Shumë lehtë mund të njohtohesh me momentet se kur aeroplani është në drejtim të Qabes duke u konsultuar me kapitenin e tij.

Nuk ka pengesë që namazi të falet ulur në rastet kur qëndrimi në këmbë nuk është i mundur siç është rasti në fjalë. Por, duhet të jemi në drejtim të Kibles.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...