Banner

Fetva 142Pyetja:

Prej traditave të vjetra në shoqëritë tona është që ta fusin dhëndrin ndër gratë gjatë manifestimeve të dasmës-fejesës. Shpesh herë thuhet se nuk ka dert që ai të hyjë ngase ne jemi të mbuluara.

Por, në të shumtën e rasteve, mbulesa brenda shpisë nuk është siç duhet kur është fjala te zbukurimi, bile-bile edhe nëse dhëndri mundohet që t'i mbyll sytë a nuk duhet që edhe gratë t'i mbyllin sytë e tyre, ose a mos lejohet që ato ta shikojnë dhëndrin me ëndje ashtu siç të kenë dëshirë?

Shpresoj nga ekselenca juaj që t'më përgjigjeni në pyetjen time.


Përgjigja:

Kjo është një traditë e keqe që duhet të fshihet nga shoqëritë Islame. Nuk ka në Fe e as në moral të shëndoshë diçka që mund t'i arsyetojë ato.

Por, njerëzit pas tyre janë të dhënë nga rrëmbimet dhe epshet e tyre. S'do mend se një gjë e tillë ka shumë dëme shoqërore.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...