Banner

Fetva 197Pyetja:

Cila është sadaka xharije (lëmoshë rrjedhëse, sevapi i së cilës nuk ndërpritet).

Nëse unë blej një Kur'an dhe e vëndoj si vakuf në xhami atëherë: A më konsiderohet si sadaka xharije pasiqë harxhimet i marrë prej prindit që do t'i shkojë sevapi?


Përgjigja:

Çdo gjë që lehet vakuf për hirë të All-llahut materiali i së cilës ngel dhe me te u ndihmohet nevojtarëve është sadaka xharije.

Pra, në sadaka xharije hynë edhe Kur'ani nëse e le si vakuf por, me kusht që t'mos jetë tepër asaj që ka nevojë në atë xhami.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...