Banner

Fetva 9Pyetja:

Ç'është dallimi midis rijasë (syefaqësisë) dhe asaj që njeriu e ka në natyrën e tij që të dojë të paraqes veten (të jetë pompoz) dhe të përmendet për të mirë nëpër tubime?


Përgjigja:

Nuk ka dallim midis rijasë (syefaqësisë) dhe dëshirës që njeriu të paraqitet para njerëzve si pompoz nëpërmjet virtyteve të larta nëse ajo bëhet nëpërmjet zbatimeve të ligjeve të All-llahut, nëpërmjet ibadeteve (adhurimeve) dhe afrimeve ndaj All-llahut.

Pra, përdorimi i adhurimeve si mjet për të fituar autoritet dhe emër të mirë (nam) midis njerëzve, mu kjo është rijaja - syefaqësia edhe atë pa asnjëfarë dallimi.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...