Banner

Fetva 35Pyetja:

Çfarë mendimi keni ju doktor i respektuar për tekstin (formën) e salavatit në vijim që bëhet për Pejgamberin duke vënë në dije se janë të shumtë ata që më kanë këshilluar për këtë: "All-llahum-me sal-li ala sejjidina Muham-medin vevalidiihi veaalihi ve sel-lim".

Nga ana tjetër, a është e lejuar të bëjmë salevat për prindërit e të Dërguarit, njëkohësisht kërkoj të më sqaroni shkakun?!


Përgjigja:

Nuk ka transmetim nga Pejgamberi i All-llahut (bekimet e All-llahut qofshin për të), prandaj, shtojca që përmendët në tekstin më parë është bid'at dhe bie ndesh me mësimet e të Dërguarit të All-llahut.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...