Banner

Fetva 56Pyetja:

Pasi që mjeku e ka cilësuar birën si barë për veshkët, a është kjo e ndaluar (haram)?


Përgjigja:

Bira është pije dehëse edhepse pakica e saj nuk të deh, pija e saj është Haram.

Në gjithë botën nuk mund të gjesh mjek i cili posedon argument se për sëmundjen tënde nuk ka tjetër shërim pos pirjes së birës ... Ne sa jemi të njohur e dimë se mjekët i ikin asaj që të shkruajnë reçeta barnash prej bimëve mjekuese ose barna të njohura popullore në mënyrë që të ruajnë autoritetin e tyre mjekësor.

Por, si duket ka disa mjekë që kur është bari popullor prej ndalesave në Sheriatin e All-llahut Fuqiplotë si bira apo vera, atëherë ata janë të gatshëm të flijojnë e të humbin edhe autoritetin dhe titullin e tyre medicinal.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...