Banner

Fetva 167Pyetja:

Dikush dikuj i ka dhënë një shumë të pasurisë si dhuratë ndërsa tash ia kërkon t'ia kthejë si borxh dhe nuk kanë askënd si dëshmitarë përveç All-llahut Xhel-leshanuhu.

Si është dispozita e Islamit për atë që ky ia kërkon t'ia kthejë?


Përgjigja:

Nëse ai që ia ka dhënë atë shumë nuk është deklaruar se këtë ia jep hua atëherë ajo sipas Sheriatit Islam konsiderohet lëmoshë ose dhuratë.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...