Banner

Fetva 257Pyetja:

Jam një 18 vjeçar nga qyteti i Tetovës në Maqedoni. Shkurtimisht dua të dijë se ku kanë gabuar Sufistët?


Përgjigja:

Dijetarët e Sufizmit janë njësoj si dijetarët e Sheriatit, të letërsisë apo të gjuhës arabe ...

Siç mund të gjesh gabim tek unë gjatë fetvasë apo predikimit, ndonjërin prej këtyre dijetarëve bile edhe mund ta gjesh të jetë prej atyre që gënjejnë dhe bëjnë hile njashtu e njëjta gjë ndodh edhe me Dijetarët e Sufizmit.

Ka prej tyre që në botëkuptime kanë gabuar ose në disa aspekte madje në mesin e tyre gjen edhe iluzionista, ngatërrestarë dhe rënues.

Pra, Sufizmi si sufizëm nuk është gjë e gabueshme dhe Sufistët nuk janë në gabim por, shpesh ndodh që tek ata të depërtojnë njerëz injorantë dhe dexhalla.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...