Banner

Fetva 263Pyetja:

Jam dentist dhe më takon të jap Zekat.

A lejohet që ate ta paguaj duke i shëruar skamnorët duke potencuar se çmimin që e marr prej skamnorëve është më i ulët për 30% në krahasim me atë që e marr prej atyre që nuk kanë skamje materiale?


Përgjigja:

Pasurinë që të takon për Zekat duhet t'ja pronësosh (t'ja japish) në dorë e nuk bën (nuk mjafton) që atij që i takon Zekati t'ja nxjerrish atë duke ia bërë skamnorit shërimin falas apo t'i marrish atij një tarifë më të ulët se sa është e caktuar.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...