Banner

Fetva 2Pyetja:

Çfarë dispozite (hukmi) të Sheriatit ka blerja e programeve të kopjuara të CD-ve duke patur parasyshë se origjinalet e tyre gjenden në tregje por ato janë shumë të shtrenjta?


Përgjigja:

Jam i mendimit se fetvaja që duhet të jipet lidhur me programet kompjutorike dhe të ngjajshme si CD-et.

Patjetër duhet të mbështetemi në fetvanë që do ta nxjerrin akademitë e fikhut (jurisprudencës Islame).

Dhe besoj se këto akademi janë në përfundim e sipër për një vendim të njëzëshëm në bazë të asaj që e kërkojnë rregullat e Sheriatit lidhur me këtë.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...