Banner

Fetva 95Pyetja:

A ka ndonjë pengesë sipas Sheriatit që femra 23 vjeçare të martohet me një 33 vjeçar.

Ndërkaq, djali është muslimanë i mirë. Djali ka kërrkuar nga prindi i saj që të fejoj vajzën e tij por, ai insiston që të refuzojë me arsye se ai nuk dëshiron që vajza e tij të martohet me atë njeri.

Ndërkaq, djali vajzën e ka mësuar si të falet, si ta dojë Islamin, si të largohet nga duhani dhe shumë gjëra tjera?


Përgjigja:

Nëse prindi nuk lejon që vajza e tij të martohet siç e përmendët ju, atëherë ai bën padrejtësi ndaj saj dhe në këtë rast e drejta e tij kalon te kujdestari që është në vijim si: axha, vëllau dhe kështu me rradhë ...

Por, nëse ajo nuk ka ndonjë kujdestar tjetër pos prindit dhe djali është i rangut të saj, atëherë ajo ka të drejtë të merr vetë përsipër lidhjen e kontratës së martesës.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...