Banner

Fetva 123Pyetja:

A obligohemi me zbatimin e ligjeve të Sheriatit ndaj atij që është i ri në Islam, apo me te duhet të shkojmë gradualisht siç kanë shkuar gradualisht dispozitat e Sheriatit në kohën e Islamit të Parë?


Përgjigja:

Ai që është i ri në pranimin e Islamit duhet të dijë se me pranimin e Islamit menjëherë obligohet me të gjitha dispozitat obligative.

Përgjegjësia e tij ndaj tyre fillon me njohjen e tyre gjegjësisht të dispozitës.

Ne nuk jemi të ngarkuar që ta detyrojmë dhe ta ndjekim që ai t'i zbatojë dispozitat obligative as tërësisht e as gradualisht.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...