Banner

Fetva 124Pyetja:

Nëpërmjet mjeteve medicinale u njoftova se unë nuk mund të lindi. Andaj vendosa që t'mos martohem ngase unë do ta ngatërroj me mua palën tjetër (kam për qëllim gruan).

Por, unë kam presion nga familja që të mbështetem në All-llahun dhe mos i kushtoj kësaj rëndësi, sidomos pasiqë edhe një shok i imi plotësisht ka patur të njëjtin problem por, All-llahu i ka falë fëmijë?


Përgjigja:

Ajo që merret këtu në konsideratë është nevoja yte epshore për martesë. Nëse ndjen nevojë për martesë atëherë mos martesa yte është boshllëk në Fe.

Kurse sa i përket lindjes ajo është çështje e All-llahut e jo e ytja dhe mos harro se urtia e martesës nuk është e kufizuar vetëm me synimin e lindjes.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Mbylle Es-Selatu ve es-Selamu alejke, ja Resul-Allah, ja Habib-Allah, ja Nebijj-Allah, ...

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...