Banner

Fetva 128Pyetja:

A i lejohet të shkojë në Haxh atij që ka për të dhënë hua duke patur parasysh se Inshaell-llah borxhin do ta përmbush në disa këste?


Përgjigja:

Nëse borxhit i ka arritur koha që të kthehet atëherë nuk i lejohet borxhmarrësit të shkojë në Haxh apo diçka tjetër përveç se me lejen e borxhdhënësit.

Por, nëse nuk ka arritur koha e kthimit të borxhit dhe është i sigurtë se do të kthehet prej udhëtimit para se të vijë koha e arritjes së borxhit atëherë nuk ka dëm nëse ai udhëton.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...