Banner

Fetva 200Pyetja:

Ne jemi dy të rinjë nga Marokoja dhe jemi 21 vjeçarë. Dëshirojmë të ngrisim një projekt. Por, për fat të keq gjendja finansiare nuk na premton realizimin e tij, pa mos marrë hua.

Problemi qëndron në atë se këtu nuk ka bankë Islame dhe nuk kemi kujt t'i kthehemi për të huazuar shumën e duhur. Para nesh nuk ka zgjidhje tjetër vetëm se Banka e cila na i mundëson një gjë të tillë por, me kamatë?


Përgjigja:

Nuk lejohet të merret hua me kamatë përveç atij që është në nevojë ekstreme. Ngritja e projekteve tregtare-finansiare nuk hyn në kuptimin e nevojës ekstreme.

Pra, huazimi me kamatë unanimisht është i ndaluar.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...