Banner

Fetva 255Pyetja:

Ka më tepër se 10 vite kur një e familjes erdhi tek unë dhe kërkoi prej meje një shumë të cilën unë ia dhash.

Por, tash pasi kaluan gjithë ato vite, situata materiale e familjares sime u përmirësua dhe ajo erdhi për t'ma kthyer atë shumë.

Por, problemi qëndron aty se unë nuk e di se atë shumë a ia kam dhënë si Zekat apo si hua edhe pse më tepër anoj kah ajo se ka qenë Zekat.

A më lejohet që ta pranoj atë shumë në mënyrë që mënjëherë t'ua jap familjarëve tjerë që janë të nevojshëm?

Apo më e vlefshme është që t'mos marr gjë prej saj?


Përgjigja:

Nëse shuma ka qenë Zekat dhe ti ate e merr prapë atëherë ti atë shumë patjetër t'ja japish dikuj tjetër që është skamnorë e që e merr ate.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...