Banner

Fetva 191Pyetja:

Si mendon ekselenca e Doktorit të nderuar lidhur me Kryetarin musliman i cili para popullit deklaron se shteti doemos duhet të largohet prej Fesë, me pretekst se shteti i cili ngritet në shtylla të Fesë nuk mund të jetësohet dhe nuk ka prosperitet madje shkon edhe në regres?


Përgjigja:

Nëse muslimani kërkon falje se nuk mund t'i aplikojë ligjet e Sheriatit dhe se ai është i detyruar ta kundërshtojë Sheriatin, atëherë çështja e personit në fjalë qoftë kryetarë apo i zoti i familjes së tij shikohet.

Nëse ai i pranon ligjet e Sheriatit atëherë ai është fasik (gjynahqar i rëndë) e nëse nuk i pranon ato atëherë ai është kafir dhe murted.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...