Banner

Fetva 260Pyetja:

Dëshiroj të pyes për aparatin për spërkatje që e përdorin ata që janë të sëmurë prej veshkëve.

Pra, përdorimi i tij a e prish agjërimin duke marrë parasysh se ai është një aparat që hedh pika uji e që përdorët nëpërmjet të gojës?

A kam për obligim që të demantoj disa dyshime që bëhen në disa klube të internetit rreth doktrinës së Ehli Sun-netit apo nuk jam përgjegjës për një gjë të tillë para All-llahut Fuqiplotë?


Përgjigja:

Po, një gjë e tillë e prish agjërimin sepse ai aparat lëshon pika në stomak.

Çdo gjë që hynë në pjesën e brendshme (stomak) e prish agjërimin.

Nëse ke mundësi që të demantosh dyshimet duke u mbështetur në dituri (shkencë të besueshme) atëherë një gjë e tillë kërkohet dhe për atë do të kesh shpërblime.Autor: Prof. Dr. el-Buti

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...