Banner

Unë nuk e nxë përmendësh Kur'ani Kerimin ngase frigohem nga harresa! Atë që unë dua ta di është se me fjalën "harresë" a është për qëllim harresa e fjalëve apo e kuptimit?
U zgjova në syfyr dhe pashë se jam xhunub (gjendje kur muslimani obligohet të lahet). Ndjeva mundim të madh që të lahem andaj morra tejemum (duke potencuar se me tesha të pastërta e bëra këtë) dhe pastaj bashkë me familjen fala namazin e sabahut...
Nëna ime kërkon prej meje që t'i ndihmoj në shkuljen e qimeve të vetullave. A jam gjunahqare nëse i ndihmoj?
Një herë në muaj takohem me fëmijët e mixhallarëve. Në këtë tubim marrin pjesë edhe disa ithtarë të Shahrurit. Kur diskutohet ndonjë çështje e Fesë ata ofendojnë dhe i shajnë disa Imamë e kështu me radhë. Disa herë kam menduar që t'i këpus këto...
Jam i martuar qysh para 5 viteve me një grua që nuk është shumë e arsimuar. Kam dy fëmijë me te. Por, pas martesës me te ajo filloi të jetë xheloze sa që xhelozia e saj kaloi edhe në vesvese. Kështu që edhe dalja ime prej shtëpisë u bë shkak i...
A do t'i bëjë kaza namazet gruaja që është në menstruacione e që i ka lënë gjatë ciklit mujor apo i falen ato?
Para disa muajsh kam filluar të përdori kapsula për rregullimin e barës. Por, tash vuaj nga gjakderdhja e kohëpaskohshme. Pra, si ta bëj dallimin midis menstruacioneve dhe gjakut që është nga istihada (gjaku i cili rjedh nga vagina e gruas jashta...
Shpresoj që t'më sqaroni domethënien e termit të fikhut "El-Murabehah" dhe a me të vërtetë kjo është një lloj prej llojeve të parapagimit që merren nga bankat me qëllim të blerjes së banesës. Mendoj se një gjë e tillë është Haram (e ndaluar)! A...
Si është dispozita e Sheriatit që të falemi pas Imamit që xhematin e vet e akuzon për Kufër edhe ate pa asnjë rezervë?
Jam një i ri që studjoj në Universitet dhe jam 18 vjeçar. Dëshiroj që flokët t'i kem të gjata dhe t'i lidhi. A ka ndonjë pengesë sipas Sheriatit për një gjë të tillë?
A lejohet që të dhurohen pjesët e trupit, bie fjala, t'i dhurohet veshka dikujt duke marrë parasysh se ka nevojë të madhe?

Në rregull Kjo webfaqe përdor cookies. Duke përdorur këtë webfaqe, do të pranoni edhe vendosjen e cookies. Më shumë Info ...